pagină culinară





O friptura de costite de vitel super gustoasa


O zeama super gustoasa...





Un bors extraordinar de gustos









Pe această pagină mi-am propus să vă fac cunoștință cu felurile de mîncare care îmi plac și care le voi testa pe viitor.










Mai jos găsiți o delicioasă salată, salata Cezar este preferata mea, sper să vă placă și vouă!!!



Ingrediente:
1. Piept de pui
2. Pîine pentru toster
3. Roșii ceri
4. Frunze de salată
5. Cașcaval Parmezan 
6. Ulei de măsline
7. Oregano
8. Sare, condimente
9. Vin roșu
10. Usturoi
11. Maioneză
12. Muștar granulat

Procesul de preparare a salatei.


1. Punem carnea la marinat în vin cu condimente, ar fi bine vinul să aibă un gust mai dulcișor.
2. Punem pieptul de pui în tigaie să se rumenească, cînd carnea e deja bine rumenită o punem la rolă pe circa 20 min să se coacă.
3. Între timp facem pesmeții, tăiem pîinea cubulețe și o punem într-o tavă de copt,  marinăm pîinea cu ulei de măsline, oregano, condimente cu ce gust doriți. Lăsăm  cinci minute cubulețele de pîine să se îmbibe cu  ulei și le punem apoi în rolă pe 10 minute la 180 de  grade.
4. Luăm un bol mare pentru a uni în el ingredientele salatei și să ne fie mai ușor de amestecat. Rupem frunzele  de salată și le punem în bol.
5. Tăiem roșiile bucăți mari. 
6. Adăugăm carnea deja coaptă în rolă și tăiată tot cubulețe mari.
7 Adăugăm pesmeții.
8. Radem prin răzătoare usturoi deasupra salatei. 
9. Adăugăm  o lingură mare de muștar granulat și două linguri mari de maioneză. Amestecăm cu două linguri să nu presăm prea tare ingredientele.
10. Plasăm salata pe un platou mare și presurăm cu cașcaval Parmezan ras prin răzătoare. Punem salata în frigider pe o oră.
                              Poftă Bună!!!!!! 


Video pentru a vedea mai bine procesul.









 Acum o să vă prezint o super supă italiană care m-a învățat nănașa mea.

 brodo cu tortellini




 Într-o cratiță punem:  
·   o bucată de carne de pui de casă      
·   un os cu puțină carne de vită
·   trei bucăți de tulpină de țelină
·   un morcov mediu
·   o roșie mare
·   o ceapă  medie

·  deasupra turnăm apă și punem jumătate de lingură de sare, punem un cubuleț de knorr, la dorință putem pune o coajă de parmezan tare, care dă un gust specific deci e la alegerea dumneavoastră să adăugați sau nu. (la italieni le place )   



Punem totul să fiarbă la foc mic timp de 3 ore minimum, carnea de vită trebuie să fie moale.

Nu uităm să strîngem spuma





 După ce bulionul nostru s-a fiert, scoatem toate ingredientele și adăugăm tortellini, aceștia sunt niște colțunași cu carne care se fac după o rețetă specială, eu însă nu am avut răbdare să – i prepar și am pus colțunași cu carne din comerț, eu prefer colțunașii cu carne de la  "Cezar" cine i-a gustat înțelege de ce am făcut această alegere.
Dacă doriți pentru gust puteți să mai adăugați în supă mărar și pătrunjei dar deja e la preferința dumneavoastră.

Cine dorește să guste rețeta clasică cu tortellini făcuți de casă mai jos aveți un link unde veți cunoaște cum se face aluatul și umplutura pentru colțunași.



http://www.petitchef.ro/retete/tortellini-facuti-in-casa-da-fid-1220021


Poftă bună !!!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Salut, in urmatoarele videouri va voi prezenta diferite metode de organizare a timpului. Sper sa le fie utile gospodinelor!!!!!! ...