четверг, 26 марта 2015 г.

Bucătăria la control


       Salut la toți, după cum am menționat în primul meu articol, eu am trecut printr-o   perioadă mai sumbră, printr-o depresie de aproape 2 ani. dar din fericire am reușit să ies din ea și anume printr-o terapie care singură mi-am aplicat-o. Procesul s-a început anume cu scoaterea gunoiului din casă. 
       Fiecare obiect pe care îl aruncam mi-l imaginam ca pe un gînd rău pe care îl eliminam din mintea mea și lăsam  loc amintirilor frumoase si noilor emoții pozitive să - mi invadeze sufletul.
       Bucătăria va fi prima zonă unde vom experimenta, vă întrebați de ce anume bucătăria vă răspund: bucătăria este o zonă mai deosebită în casa noastră deoarece aici persistă aburi și umezeală care favorizează dezvoltarea diferitor organizme nocive pentru sănătatea noastră și  e foarte important să minimizăm suprafețele unde ar putea să ne invadeze microbii. 

    Condițiile și inventarul necesar pentru ritualul de purificare a bucătăriei: 
·        dispoziție super bună
·        un fon muzical care să vă mențină curajul ca să vă izbăviți de lucrurile în plus
·        sacoșe pentru gunoi
·        cutii pentru lucrurile care n-o să le aruncați
·        cîrpe de șters praful 

      Ar fi bine să fiți singure acasă deoarece nimeni n-o să vă intimideze cu întrebări și cu sfaturi de genul:  cana aceasta e încă în stare bună, poți să bei apă din ea, închide ochii și uită că e spartă. 
SPUNEȚI NU ACESTOR SFATURI. 
     Noi acum suntem la etapa de purificare atît  a bucătăriei, a minții, a sufletului – și spunem nu lucruruilor uzate si nefolositoare, gîndurilor rele și urîte,  să permitem  vieții să ne bucure cu emoții frumoase, cu lucruri noi și utile pe care noi le merităm. 
     Mai jos aveți redat pe puncte fiecare colțișor pe care l-am controlat în bucătărie, sper să fie și pentru dumneavoastră un reper de verificare și să vă inspire la așa gen de acțiuni. 
1    Am început cu dulapurile de sus și anume cu suprafața de deasupra, o să vă întrebați da ce poți depozita acolo? Din fericire eu am un fecioraș tare iute și neastîmpărat care iubește să exploreze bucătăria, și unicul ascunziș este acolo sus. Dacă aveți și voi asa exploratori prin casă verificați fiecare ascunziș deoarece la sigur se ascunde vre-un obiect stricat și ascuțit și trebuie eliminat din bucătărie. 

2   Dulăpiorul cu medicamente, un loc important în casa mea pe care mă strădui să-l verific  minimum odată în lună. Dacă pastilele vechi rămîn în locuinţă, există riscul ca, din grabă  sau din greșeală, să fie folosite în continuare. Noi locuim cu membri mai tineri și mai bătrîni ai familiei și pentru ai proteja de așa gen de experiențe nu mă lenevesc să arunc tot ce este expirat.

„- Bunico, nu ai văzut cumva o cutie de pastile pe care scria Ecstasy ?
- Da-le dracului de pastile, tu ai văzut ca e un dragon in bucătărie !?”


 3. În interiorul dulapurilor   am găsit căni fără mîner care mă tot gîndeam că îmi vor folosi la ceva.    Cîte un pahar din seturi diferite. Farfurii îngălbenite de timp sau zgîriate.
Am tras o privire și în compartimentul ceai și cafea, plicuri de ceai vechi sau ceai pentru slăbit cu termen expirat, am tot așteptat sa-l beau dar din cauza gustului nu mergea.

“Mi-am cumpărat ceai din plante medicinale ca să slăbesc. E un pic amar, dar dacă îl bei cu o bucată de tort sau cu ceva prăjituri, e foarte bun! 

4. Sertarele de la dulapurile de jos — de acolo am aruncat cărți de bucate vechi care deja doar ocupă loc, deoarece toate rețetele le arhivez de acum în calculator. Bucăți de lumînărele, chibrituri vechi, căpăcele mici pentru care nu a rămas măcar un borcănaș.
 Din sertarul cu linguri și furculițe am colectat lingurițe îndoite de Dragoș (feciorașul), furculițe la care le-au căzut câte un dinte :) 
5. Secțiunea  de sub chiuvetă parcă atrage o mulțime de obiecte care le pui în speranța ca odată o să mi prindă  bine. De acolo am scos la suprafață o mulțime de peturi mai mari și mai mici, ziare, sacoșe sparte, o pelicula de pus pe masă mai veche. 
6. Am verificat  compartimentul de cratițe, tigăi și compartimentul tehnică dar acolo nu m-a așteptat nici o surpriză. 
7. Vă sfătui să aruncați o privire în congelator să vedeți dacă nu v-a rămas vre-un semipreparat de anul trecut. Ca să nu  încurc cele noi cu cele vechi, eu scriu pe o foiță termenul de expirare și îl atașez la semipreparat, cele cu termenul mai scurt le așez  în față cele cu termen mai lung le pun mai în spatele sertarului din congelator. 
    Acestea au fost punctele din bucătăria mea pe care le-am verificat și le-am ușurat existența.

    Daca vi se pare ca in bucătărie nu aveți  nici un obiect in plus, lista de mai jos vă va ajuta să le găsiți mai ușor:
·        ziare vechi
·        medicamente cu termen expirat
·        sticle goale de la soluții de spălat vesela
·        mănuși de cauciuc sparte sau fără pereche
·        peturi goale
·        burete vechi, cîrpe deja uzate
·        containere urîte (de ex. pentru ouă)
·        cutii goale de la terciuri
·        chibrituri deja ieșite din uz
·        cratițe sparte sau fără mîner
·        răzătoare sau cuțite ruginite sau oxidate
·        capacele de fier ruginite
·        sticluțe sau suzete pentru copii 
    P.S. cît am scris acest articol m-au mîncat mîinele și am mai făcut încă o tură prin bucătărie. În pozele de mai jos se vede ce am mai descoperit și urmează să părăsească bucătărie mea.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Salut, in urmatoarele videouri va voi prezenta diferite metode de organizare a timpului. Sper sa le fie utile gospodinelor!!!!!! ...